«Η Αριστερά προχωρούσε και κέρδιζε νικηφόρα όταν “ άνοιγε” στον λαό…»: αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, σε εκδήλωση που έγινε από υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.

Αναλυτικά και εκτός από τις αναφορές του στον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής, ο Π. Κόκκαλης είπε και αυτά: «Η Αριστερά προχωρούσε και κέρδιζε νικηφόρα όταν “ άνοιγε” στον λαό και τον έπαιρνε στον “κόρφο” της, η Αριστερά του ΕΑΜ, η Αριστερά της ΕΔΑ, η μεγάλη κοινωνική αλλαγή της δεκαετίας του ’80, ο Γενάρης του 2015, και κέρδιζε όχι μόνον όταν “ άνοιγε”. “ Άνοιγε” η Αριστερά όταν είχε την πρωτοβουλία στην πρωτοπορία», για να συμπληρώσει, «πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε οι φορείς ενός νέου, γενναίου και πιο δίκαιου κόσμου».

Στην κατάμεστη, ως επί το πλείστον από νέους, αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Αθήνα, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη προλόγισε ο δικηγόρος και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος τόνισε από την πλευρά του, μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ο πιο αξιόπιστος να αντισταθεί σε αυτήν τη επέλαση των ακροδεξιών στοιχείων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και να αντισταθεί νικηφόρα. Γιατί με τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας και τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα, καθίσταται η μόνη υπαρκτή δυνατότητα ανασυγκρότησης της μεγάλης δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης, που έρχεται από το ιστορικό παρελθόν και υπόσχεται ένα δημοκρατικό μέλλον».

Ο Ι. Μαντζουράνης αναφέρθηκε παράλληλα και στον Π. Κόκκαλη ως «έναν από τους λίγους υποψήφιους ευρωβουλευτές που ασχολείται, μιλάει και επιχειρηματολογεί για τα τέσσερα μεγάλα θέματα που αποτελούν τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών: το περιβάλλον, την ενέργεια, την κοινωνική Ευρώπη και το μεταναστευτικό».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο βουλευτής Νίκος Τόσκας, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος.