Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ οριστικοποιούνται. Αλλά σε κάποιους τομείς, μάλλον λίγο βιαστικά και χωρίς εις βάθος σκέψη. Αλλιώς, δεν εξηγείται το φαινόμενο, στη Βοιωτία, να συνπεριληφθούν σ’ αυτό έως και υβριστές της παράταξης και πολιτικοί γυρολόγοι.
«Πολιτικά πτώματα» αποκαλούσε στα Τρίκαλα το 2012 ο Μιχ. Γιαννάκης τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και την Μπακογιάννη (http://www.newsnowgr.com/article/122147/mixalis-giannakis-politika-ptomata-samaras-venizelos-karatzaferis-ntora.html).

«Προδότες» τους ανέβαζε, «προδότες» τους κατέβαζε (https://vimeo.com/43593044) με τον Πάνο Καμμένο στο πλάι του.

Αλλά, δεν ήταν και μόνον αυτά.

“Καταφύγιο για πολιτικά σκύβαλα (= σκουπίδια) η ΝΔ», «ο κ. Σαμαράς και η κ. Μπακογιάννη έχουν δημιουργήσει ολόκληρη Σχολή Σκέψης στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό» (http://www.enikos.gr/politics/51944/gia-tin-apoxorisi-aidonopoulou) και άλλα τέτοια κολακευτικά, έλεγε πριν από λίγα χρόνια ο Μιχάλης Γιαννάκης, που είχε φροντίσει να αποσκιρτήσει από την ΝΔ (είχε εκλεγεί μαζί της το 2004), εντασσόμενος τον Απρίλιο του 2012 στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Με τον Γιαννάκη ο Καμμένος συνέστησε κοινοβουλευτική ομάδα και όλα τα απαραίτητα προεκλογικά προνόμια, καθώς εξασφάλισε τηλεοπτικό χρόνο στην πορεία προς τις εκλογές αλλά και συμμετοχή στα debate των πολιτικών αρχηγών.

Και, σήμερα, 2019 πια, επιλέγεται για το ψηφοδέλτιο της Βοιωτίας;
Με τι στόχο; Τις ψήφους της Χρυσής Αυγής; Δεν μπορεί καν να σταθεί μια τέτοια δικαιολογία.

Η ευαίσθητη και με πολλά προβλήματα Βοιωτία, θα έπρεπε να εκπροσωπηθεί στη Βουλή από ανθρώπους νέους, με γνήσιο ενδιαφέρον για την περιοχή και χωρίς βεβαρυμμένο παρελθόν, ούτε καν αλληθωρίσματος προς άλλες κατευθύνσεις, πολύ δε περισσότερο αποσκιρτήσεων και αποκύρηξης της παράταξης έως και σε επίπεδο ύβρεων…