Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσαν τα κομματικά της στελέχη,
Βασίλης Σωτηρόπουλος Περιφ.Σύμβουλος τ.Νομάρχης Αργολίδος , Κων/νος Φούρκας τ. Νομάρχης Λακωνίας Δημήτρης Τσιγκούνης τ.Δήμαρχος Λεωνιδίου , μέσα από κείμενο που υπογράφουν και έδωσαν στην δημοσιότητα στο οποίο μεταξύ άλλων “χλευάζουν ” την στήριξη Τατούλη από την Ν.Δ γράφοντας …” Έτσι η Νέα Δημοκρατία της Ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των «αξιών και των αξίων» βρήκε στο πρόσωπο του κ. Τατούλη την ουσιαστική και συμβολική έκφραση των διακηρύξεών της με καθυστέρηση τεσσάρων ετών.”

Αναλυτικά στο κείμενο αναφέρουν τα εξής:

Η Νέα Δημοκρατία δεν εκπροσωπείται!

Τυχοδιωκτικές και καιροσκοπικές πολιτικές οδηγούν σε κρίση.

“Οι Νεοδημοκράτες της Πελοποννήσου ζουν μεγάλες πολιτικές στιγμές. Χαίρονται επειδή μόνο το κόμμα μας και μόνο στην Περιφέρειά μας, υλοποιεί τις διακηρύξεις του περί αδέσμευτης, ανεξάρτητης, κομματικά ακηδεμόνευτης τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι δεν δίνει χρίσματα, αλλά στηρίζει υποψηφίους ανεξάρτητους με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή.

Η υποκρισία των διακηρύξεων σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια !

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι βασικός θεσμός της δημοκρατίας και η δημοκρατία στηρίζεται στην ύπαρξη και τη λειτουργία των κομμάτων.

Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση σημαίνει ότι οι εκπρόσωποί της πρέπει να λειτουργούν χωρίς διακρίσεις με διαφάνεια, ισονομία και ορθολογικό προγραμματισμό. Δεν σημαίνει κατάργηση κομμάτων ή εκπροσώπων οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πολιτική και είναι ενεργά κομματικά στελέχη.

O δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο  Ρέντσι  έγινε πρωθυπουργός της Ιταλίας. Για μερικούς δικούς μας «πολιτικολογούντες διανοούμενους»  δεν θα ήταν ένας καλός δήμαρχος, αλλά ένας καλός κομματάρχης!

Τον πολιτικό κομματικό προσδιορισμό των υποψηφίων τον δίνει κυρίως ο πολιτικός αντίπαλος, αν αποφεύγουν οι ίδιοι να αυτοπροσδιοριστούν ή ετεροπροσδιορίζονται.

Ποιος δεν γνωρίζει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης ανήκει στον κεντροαριστερό χώρο και ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος στον κεντροδεξιό χώρο και ότι στηρίζονται αμφότεροι ανοιχτά από τους κομματικούς τους σχηματισμούς.

Η προπαγάνδα όμως βαπτίζει τον κ. Καμίνη  ως υπερκομματικό ανεξάρτητο ενώ τον κ. Σπηλιωτόπουλο ως γνήσιο κομματικό υποψήφιο. Αυτού του είδους οι πολιτικές τακτικές υποβιβάζουν την νοημοσύνη των πολιτών και πρέπει να εκλείψουν.

Στην Πελοπόννησο οι «αρμόδιοι»  της Νέας  Δημοκρατίας ακολουθώντας παρελκυστική τακτική με διάφορα προσχήματα και επιχειρήματα κατώτερα των περιστάσεων και της ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας έχουν προκαλέσει σύγχυση και οργή στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας.

Πώς φθάσαμε όμως δύο μήνες προ των εκλογών η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά να λειτουργεί με διαρροές εγκύρων κομματικών κύκλων και δημοσιογραφικών που επιτείνουν την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων της και  όχι μόνον ;

Οι κομματικοί «αρμόδιοι» υπέδειξαν ονόματα στελεχών για δημοσκοπήσεις, τα οποία δεν ενδιαφέρονται για την Αυτοδιοίκηση και είχαν εκφράσει δημοσίως την απροθυμία τους. Οι «αρμόδιοι» δεν επιδίωξαν ειλικρινά δημοσκοπήσεις για επιλογή προσώπων, αλλά για αποκλεισμούς προσώπων και να ενισχύσουν την δική τους πολιτική τακτική, είτε για λόγους ιδιοτέλειας, είτε για λόγους πολιτικής ανωριμότητας.

Από το Φθινόπωρο του 2013 ανακοίνωναν διαβουλεύσεις με στελέχη της Περιφέρειας για να καταλήξουν  στην επιλογή προσώπων και στην προεκλογική τακτική. Οι διαβουλεύσεις αυτές θα έπρεπε, ως ανακοίνωναν, να τελειώνουν τον Δεκέμβριο ώστε τον Ιανουάριο του 2014 να ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν και με ποίους έγιναν διαβουλεύσεις. Διέδιδαν επίσης ότι αναζητούν «ηχηρά ονόματα» με μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Δεν γνωρίζουμε αν αναζήτησαν «βεντέτες»  στο χώρο του ποδοσφαίρου ή και του θεάτρου. Υπάρχουν και στην Ελλάδα  Πέπε Γκρίλο.

Τελευταία πληροφορηθήκαμε ότι διαπραγματεύονται με τον κ. Τατούλη τον αριθμό και τα ονόματα των Αντιπεριφερειαρχών !

«Μηδίσαντες»  υπήρχαν  και υπάρχουν αλλά να δούμε ποίοι φιλοδοξούν να διακριθούν και με αυτήν την ιδιότητα.

Τον τελευταίο χρόνο ήταν εμφανής και απαράδεκτη η τακτική στελεχών της Ν.Δ. ακόμα και υπουργών  που στήριζαν και προπαγάνδιζαν υπέρ του κ. Τατούλη. Δεν γνωρίζουμε αν το έκαναν αυτό, διότι είχαν εκτιμήσει το σπουδαίο του έργο στην Πελοπόννησο ή διότι ήταν το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ και άλλων πολιτικοοικονομικών κύκλων και ήθελαν να υποβάλουν σε αυτούς τα διαπιστευτήριά τους !!

Έτσι η Νέα Δημοκρατία της Ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των «αξιών και των αξίων» βρήκε στο πρόσωπο του κ. Τατούλη την ουσιαστική και συμβολική έκφραση των διακηρύξεών της με καθυστέρηση τεσσάρων ετών.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις για τον χειρισμό των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο.

Σε μια εποχή κρίσιμη για τη χώρα μας όπου το χάσμα μεταξύ πολιτικών και πολιτών βαθαίνει, τέτοιες πολιτικές τυχοδιωκτικές, καιροσκοπικές και έξω από κάθε ηθικοπολιτική δέσμευση και δεοντολογία οδηγούν σε κρίσεις  που δύσκολα ελέγχονται.

Οι Νεοδημοκράτες στην Πελοπόννησο αδυνατούν να κατανοήσουν αυτού του είδους τις συναλλαγές και αν αυτές εξυπηρετούν τα συμφέροντα του δημοσίου ή αν επιβάλλονται από άλλους κύκλους για την προστασία κυρίως των δικών τους συμφερόντων.

Κάποιος αρμόδιος θα πρέπει να μας εξηγήσει αυτήν την πολιτική και σε τι αποβλέπει.

Το ερώτημα παραμένει γιατί η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε την Πελοπόννησο;”

Οι Υπογράφοντες

Βασίλειος Σωτηρόπουλος   Περιφ.Σύμβουλος  τ.Νομάρχης Αργολίδος

Κων/νος Φούρκας τ. Νομάρχης Λακωνίας

Δημήτρης Τσιγκούνης τ.Δήμαρχος Λεωνιδίου

 

Θ.Δ