Το ελληνικό χρέος μπορεί να γίνει άμεσα βιώσιμο αρκεί να παρθούν πολιτικές αποφάσεις.
Προτείνουμε:

*   Παράταση αποπληρωμής στα 50 χρόνια
*   Επιλεκτικό κούρεμα ξεκινώντας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αλλαγή του καταστατικού της
*   Μείωση των τεχνητά υψηλών επιτοκίων σχεδόν σε μηδενικό επίπεδο

Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη;
Η Ελλάδα μπορεί, αρκεί να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη τον άμεσο τερματισμό της πολιτικής λιτότητας, την κατάργηση της Τρόικας και να γίνουν πράξη συγκεκριμένες προτάσεις μας:
Σχέδιο Ηρακλής: Στα πρότυπα του σχεδίου Μάρσαλ, που εφαρμόστηκε στην κατεστραμμένη μεταπολεμική Γερμανία.
Αναπτυξιακό ευρωομόλογο: Για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ανέργων.
Προϋπολογισμός της Ευρωζώνης: Το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ που δίνεται σήμερα για έργα και δράσεις στην Ε.Ε. των 27, δεν επαρκεί. Χρειάζεται προϋπολογισμός της Ευρωζώνης 5% για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση.
Ευρωπαϊκή Αναπτυξιακή Τράπεζα: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των θέσεων εργασίας στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα. Στήριξη των επιχειρήσεων με χαμηλό επιτόκιο.

Υπάρχουν ευκαιρίες ζωής;
Το τέλος της λιτότητας πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένα μέτρα κατά της ανεργίας.
Ομόλογο νεολαίας (youth bond). Ζητάμε ένα ομόλογο αποκλειστικά για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας. Για να έχει και πάλι μέλλον η Ευρώπη και η Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρξουν στοχευμένα μέτρα για κάθε κατηγορία άνεργων νέων.
Αναπτυξιακή Τράπεζα για Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει ταμείο στήριξης των επιχειρήσεών της με χαμηλά επιτόκια. Αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει.
Προτεραιότητα στα τοπικά προϊόντα. Σήμερα, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για τις συνέπειες της επεκτατικής πολιτικής εξαγωγών που κάνει η Γερμανία. Πρέπει να ενισχυθεί η λογική του τοπικού οικονομικού κύκλου ανά Περιφέρεια, για να μπει σε πρώτη θέση η στήριξη των τοπικών προϊόντων.
Εθνικό αγροτικό σχέδιο. Γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων, με ουσιαστικούς ελέγχους και πιστοποιήσεις. Εξωστρέφεια και δυναμική παρουσία στις διεθνείς αγορές, για να κερδίσουν τα προϊόντα μας τη θέση που τους αξίζει στην Ευρώπη και οι παραγωγοί το όφελος από τη δουλειά τους.
Τουρισμός Υγείας: Δυναμική απάντηση στην κρίση. Η Ελλάδα δίδαξε το “ευ ζην”. Τώρα πρέπει να οργανώσει σχέδια υγιεινής διατροφής, τη δημιουργία κέντρων ευεξίας και την εξειδικευμένη ιατρική για να παρέχει υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς που μπορούν να μετακινηθούν από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Πολιτισμός – ο ανεξάντλητος πλούτος: Η καρδιά της Ελλάδας είναι ο Πολιτισμός της κι από αυτόν θα ξεκινήσει η Αναγέννησή της. Ο Ελληνικός Πολιτισμός ήταν η μαγιά στη ζύμη του ευρωπαϊκού πολιτισμού.