Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που μεταδόθηκε από την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega: Ο Γιώργος Καμίνης προηγείται με 20,8%, ποσοστό, όμως, το οποίο είναι μειωμένο κατά 1,6% από την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος με 15%, που ανεβάζει την επίδοσή του κατά 1,5%, ενώ πολύ κοντά του με 14,1%  βρίσκεται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ) που επίσης ανεβάζει την επίδοσή του κατά 1,6%. Στην τέταρτη θέση με ανεβασμένο ποσοστό της τάξης του 12,5% περνάει ο Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή) που βελτιώνει το ποσοστό του κατά 3,5%. Πέμπτος με 10,4% κατατάσσεται ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και ακολουθούν ο Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ) με 8,3%, ο Βασίλης Καπερνάνος (ΑΝΕΛ) με 3,2% και ο Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 1,2%

Οι Αθηναίοι έχουν  σε ποσοστό 63,5%, αρνητική γνώμη για το έργο του νυν δημάρχου. Πάντως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο κ. Καμίνης, εφόσον βρεθεί στον δεύτερο γύρο, φαίνεται να επικρατεί των αντιπάλων του. Έχοντας απέναντί του τον υποψήφιο της ΝΔ κ. Σπηλιωτόπουλο, ο σημερινός δήμαρχος συγκεντρώνει την αποδοχή του 40,6% των Αθηναίων έναντι 32,5% του αντιπάλου του. Με τον κ. Σακελλαρίδη θα βρεθεί στο 38,1% έναντι 32,7% του υποψηφίου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρη θα είναι, τέλος, η επικράτηση του κ. Καμίνη αν έχει απέναντί του τον κ. Κασιδιάρη, καθώς ο χρυσαυγίτης βουλευτής θα ανέβει στο 20,9%, αλλά ο νυν δήμαρχος θα εκτιναχθεί στο 55,9%.

Δεκαέξι μονάδες μπροστά ο Μπουτάρης

Στη Θεσσαλονίκη, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης προηγείται συγκεντρώνοντας 37% και ακολουθούν: ο Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ) με 21,2%, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ) με 8,9%, ο Γιάννης Δελλής (ΚΚΕ) με 4%, ο Χάρης Παπαγεωργίου (ΑΝΕΛ) με 3,1% και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή) με 3%.
Σε περίπτωση δεύτερου γύρου, ο κ. Μπουτάρης διατηρεί το προβάδισμά του, καθώς το 45,1% των ερωτηθέντων τον προτιμά από τον κ. Καλαφάτη, ο οποίος συγκεντρώνει την προτίμηση του 31,7%. Εξάλλου, η πλειονότητα των Θεσσαλονικέων και συγκεκριμένα το 50,6% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά το έργο του νυν δημάρχου, ενώ το 47,1% αρνητικά.

Στο 5,3% το προβάδισμα του Σγουρού

Στην περιφέρεια Αττικής προηγείται ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ) με 23,1% και ακολουθούν η Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) με 17,8%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) με 10,1%, ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) με 9,5%, ο Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ) με 8,2% ο Ηλίας Παπαγιώταρος (Χρυσή Αυγή) με 5,1%, ο Πέτρος Μαντούβαλος (ΕΠΑΛ) με 3%, ο Θάνος Τζήμαρος (Δράση) με 2,7%, η Μαρία  Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) με 1,8% και η Δήμητρα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 1,3%.

Σε περίπτωση δεύτερου, ο κ. Σγουρός εμφανίζεται να επικρατεί με 43,6% της κυρίας Δούρου, η οποία προτιμάται από το 34,4%. Θετική εικόνα για το έργο του νυν περιφερειάρχη έχει το 49,3% των ψηφοφόρων της Αττικής και αρνητική το 39,1%.