Μπροστά σε μια εντυπωσιακή ανοιχτή Συνέλευση της παράταξης «ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», την περασμένη Κυριακή, έκανε την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τη Δημαρχία, ο Ανδρέας Κολοβός.

Περισσότεροι από εκατό Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και άλλα κοινωνικά στελέχη,  από όλες σχεδόν τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και κινήσεις,  κατέκλυσαν  το Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας και μετείχαν στον ουσιαστικό διάλογο που αναπτύχθηκε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Α. Κολοβός,  απευθύνθηκε στους πολίτες της πατρίδας μας και τους κάλεσε να συμπαραταχθούν στον αγώνα για την Αλλαγή στη Γορτυνία, παρουσίασε τη διακήρυξη αρχών και στόχων για τις εκλογές,

διατύπωσε τις βασικές  προγραμματικές του θέσεις και ανακοίνωσε τη συγκρότηση της δημοτικής κίνησης, που θα αποτελέσει το νέο εκλογικό σχήμα με το οποίο, η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και άλλες παρατάξεις, κινήσεις  και πρόσωπα της αυτοδιοίκησης, θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών της Γορτυνίας, στις εκλογές της 17ης Μαΐου.

Στην εμπεριστατωμένη ομιλία του ο Α. Κολβός τόνισε:

« Τρία χρόνια εφαρμογής του Καλλικράτη στη Γορτυνία, είναι αρκετά για να κριθεί η αξία του. Ως προς τη φιλοσοφία του αμφισβητείται και ως προς το σχεδιασμό απέτυχε. Στο όνομα δήθεν της οικονομικής αυτοτέλειας, μειώνεται η κρατική επιχορήγηση  και μεταφέρονται αρμοδιότητες χωρίς τους ανάλογους οικονομικούς πόρους. Σχολεία κλείνουν, καταργούνται υπηρεσίες, υποβαθμίζονται οι παροχές υγείας και πρόνοιας. Η τεράστια γεωγραφική έκταση, το ορεινό και δυσπρόσιτο του εδάφους, το κακό οδικό δίκτυο και η ανύπαρκτη εσωτερική συγκοινωνία, καθιστούν προβληματική τη λειτουργία αυτού του τεράστιου δήμου.»

Επικρίνοντας με έμφαση την παρούσα  Δημοτική Αρχή, ανέφερε:

« Με μια κοινωνία να βουλιάζει στη κρίση, τα πανηγύρια και οι ακριβοπληρωμένες συναυλίες δεν είναι προτεραιότητα. Καλά είναι τα μεγάλα λόγια, οι μεγαλόπνοες εξαγγελίες, τα μεγαλεπίβολα σχέδια και ασφαλώς δεν υπάρχει μέλλον χωρίς ανάπτυξη. Αλλά με την κοινωνία στα όριά της, η άμεση προτεραιότητα είναι η καθημερινότητα του πολίτη.»

Αναφερόμενος στη σωρεία των απευθείας αναθέσεων, που έκανε ο απερχόμενος  δήμαρχος, στήνοντας ένα νέο ρουσφετολογικό και πελατειακό σύστημα στη Γορτυνία,  είπε χαρακτηριστικά ότι:

«Το νόμιμο ή παράνομο μπορεί να το κρίνει η Δικαιοσύνη,  αλλά το ανήθικο θα το κρίνει η κοινωνία!»

Κλείνοντας, ο Ανδρέας κολοβός είπε:

« Η Γορτυνία έχει μέλλον, φτάνει να συστρατευθούμε όλοι, να συγκροτήσουμε μια διευρυμένη δημοτική κίνηση, με νέα ταυτότητα, όπου όλοι θα συμμετέχουμε ισότιμα, όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας, με αλληλοσεβασμό της διαφορετικότητας κάθε πλευράς και όλοι μαζί θα συνθέσουμε το ψηφοδέλτιο της νίκης !»

Ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, παρουσιάζοντας συνοπτικά τον απολογισμό της ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, τόνισε:

«  Η Παράταξη μας, που επί τριάμισι χρόνια σήκωσε το βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  απέναντι σε μια ανίκανη, αυταρχική, φαύλη και σπάταλη Δημοτική Αρχή,  δημιούργησε  ένα κίνημα αλληλεγγύης και ανάπτυξης στην περιοχή.

Καλεί τώρα όλους τους πολίτες σε συστράτευση, για να μη χαθεί μια ακόμα πενταετία.

Πέρα από την ισότιμη συμμετοχή μας στη νέα δημοτική κίνηση, με επικεφαλής τον Ανδρέα Κολοβό,  θα παραμείνουμε ένα ενεργό κίνημα πολιτών, με διαρκή παρουσία  στα κοινωνικά δρώμενα της Γορτυνίας και όχι μόνο. Με νέες πρωτοβουλίες  και με ξεχωριστές δημιουργικές ενέργειες, που θα ενισχύουν την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη, μέσα από δράσεις κοινωνικής και συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας.»

Από τα παριστάμενα στελέχη των άλλων αυτοδιοικητικών κινήσεων, τοποθετήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Βυτίνας Κώστας Κουντάνης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της «Ριζοσπαστικής Ανατρεπτικής Δημοτικής Κίνησης Γορτυνίας», που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ άλλων είπε:

«Εντυπωσιάζομαι από τη συμμετοχή στη Συνέλευση και από τη διάθεση που διαπιστώνω, για να δουλέψουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τη Γορτυνία.  Ο Δήμαρχος απαξίωσε τούς Προέδρους των Κοινοτήτων και τους κατάντησε ζητιάνους, προκειμένου να αλλάξουν μία λάμπα στο χωριό τους. Αγνόησε το κυρίαρχο όργανο, τη Λαϊκή Συνέλευση των Κατοίκων κάθε χωριού, που είναι η μόνη που μπορεί να  καθορίζει τις ανάγκες, να λαμβάνει τις αποφάσεις και να διεκδικεί τις λύσεις στα προβλήματα και τα θέματα που αφορούν την Κοινότητα»

Κλείνοντας της εργασίες της, η Συνέλευση εξέλεξε ομόφωνα Γραμματέα της Παράταξης τη Μαρία Παρασκευοπούλου, πολιτικό μηχανικό από το Καλλιάνι, η οποία κάλεσε τους νέους ανθρώπους να συμπαραταχθούν για τη Γορτυνία.