Ερυθρόλευκο χρώμα θα έχει, όπως όλα δείχνουν, η εκλογική μάχη του Μαΐου στον Πειραιά, καθώς, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Πέτρο Κόκκαλη να κατεβαίνουν μαζί του ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο κ. Μώραλης, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να μην ανανεώσει τη θητεία του στην προεδρία του συνεταιρισμού, κατεβαίνει στον στίβο της πολιτικής και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μαζί του στις αυτοδιοικητικές εκλογές κατεβαίνουν και ο ιδιοκτήτης των ερυθρολεύκων Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, αναφορικά με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η υποψηφιότητα του ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ αποτελεί μια επιλογή ΝΙΚΗΣ . Εμπιστεύομαι το ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ για τη θέση και την ευθύνη του δημάρχου Πειραιά.
Μοιραζόμαστε την ίδια ΑΓΑΠΗ και το ίδιο ΠΑΘΟΣ για την πόλη μας.
Ο Πειραιάς πρέπει να βγει ΝΙΚΗΤΗΣ και να αποτελέσει πρότυπο διοίκησης, ανάπτυξης και ευημερίας για ΟΛΟΥΣ. Θέτω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος και έμπρακτα στέκομαι δίπλα του για τη μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Βαγγέλης Μαρινάκης».
Μώραλης: Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να οικοδομήσουμε τον Πειραιά της ανάπτυξης
Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα τόνισε σχετικά με την υποψηφιότητά του «Ο Πειραιάς πρωταγωνίστησε στη ζωή μου. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργάστηκα και εργάζομαι στον Πειραιά και μέσα από την 20έτη διαδρομή μου στον Ολυμπιακό γνώρισα την πόλη, τις γειτονιές, τους ανθρώπους αλλά και τα προβλήματα τους.
Μοιράζομαι κοινούς προβληματισμούς με την πλειοψηφία των Πειραιωτών αλλά και με σημαντικούς ανθρώπους που αγαπούν τον Πειραιά για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας. Γι αυτό αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου Πειραιά. Με αγάπη και πάθος, με σχέδιο και γνώση όλοι μαζί να δουλέψουμε για να οικοδομήσουμε τον Πειραιά της ανάπτυξης και της ευημερίας για όλους» τονίζει ο κ. Μώραλης και καλεί «όλους και όλες να βαδίσουν μαζί ενώνοντας δυνάμεις».