Ο δημοσιογράφος κι εκδότης της τοπικής εφημερίδας ( Χολαργός ) 30 ΜΕΡΕΣ, Χάρης Κουγιουμτζόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία Χολαργού Παπάγου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας με 8 σαφείς προτάσεις:

Αγαπητοί φίλοι,

Διανύουμε μια μεταβατική εποχή, όπου όλη η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, οι συνθήκες και οι απαιτήσεις αλλάζουν ραγδαία και το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον μεταλλάσσεται πρωτοφανώς.

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό με μια σημαντική ομάδα ενεργών πολιτών προσπαθούμε να συγκροτήσουμε μια ευρεία παράταξη ικανών ανθρώπων με κοινωνική καταξίωση και με διάθεση προσφοράς για να αναλάβουμε την διοίκηση του δήμου μας ικανοποιώντας αυτές τις νέες απαιτήσεις και ανάγκες.

Η διεκδίκηση της καρέκλας και οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν ήταν προαπαιτούμενα. Προαπαιτούμενο ήταν η εκπόνηση ενός καλά επεξεργασμένου προγράμματος που να απαντάει στις δικές μας τοπικές ανάγκες, να λύνει προβλήματα και ταυτόχρονα να αξιοποιεί τις ευκαιρίες σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα καταφέραμε. Φτιάξαμε 8 προτάσεις για το Δήμο Παπάγου-Χολαργού που έχουν ήδη εφαρμοστεί και δοκιμαστεί σε άλλους δήμους και βρήκαμε και τις πηγές χρηματοδότησης για να μην αποτελέσουν όνειρα και ευχές, αλλά έναν αξιόπιστο σχεδιασμό, τον οποίο να μπορούμε να υλοποιήσουμε με συνέπεια.

Τις προτάσεις αυτές τις δημοσιοποιήσαμε, τις κάναμε συγκεκριμένες και τις παρουσιάσαμε ως “πακέτο” σε ειδική εκδήλωση που διοργανώσαμε.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και έτσι αποφασίσαμε να θέσουμε άμεσα τις 8 προτάσεις μας στην λαϊκή ετοιμηγορία και εγώ να αναλάβω την ευθύνη του επικεφαλής για την συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου συλλογικού, ομαδικού με μία ευρεία κατανομή έργου και αρμοδιοτήτων, για να φέρουμε σε πέρας όλοι μαζί, τις 276 αρμοδιότητες του δήμου μας.

Διεκδικούμε να λειτουργήσει ο δήμος μας μέσα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, χρήση των νέων τεχνολογιών, αντικειμενικότητα στην ικανοποίηση των αιτημάτων και άμεση πρόσβαση του πολίτη.

Διεκδικούμε να λαμβάνονται οι αποφάσεις με επιστημονική τεκμηρίωση έτσι ώστε να μειώνεται το κόστος, να εξασφαλίζονται χρηματοδοτήσεις, να μη φορολογείται ο πολίτης και να εφαρμόζονται οι καλύτερες λύσεις για κάθε πρόβλημα.

Διεκδικούμε να εμπεδώσουμε την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη μας έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ηρεμία και η ασφάλεια στους δρόμους, να εξυπηρετούνται οι εναλλακτικές μετακινήσεις πεζών και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και να συνυπάρξει το ποδήλατο με το Ι.Χ. με αλληλοσεβασμό.

Διεκδικούμε μια κοινωνική πολιτική βασισμένη στην εμπειρία πιστοποιημένων έμπειρων οργανισμών, που να απευθύνεται σε όλους χωρίς αποκλεισμούς και να κλιμακώνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Διεκδικούμε το Ανοιχτό Σχολείο στη Γειτονιά έτσι ώστε το δημόσιο σχολείο να μετατραπεί από εξεταστικό κέντρο, σε τοπικό κύτταρο έκφρασης, έρευνας και δημιουργίας για όλη τη γειτονιά.

 

Διεκδικούμε με νέους όρους ανάπτυξης ιδιαίτερη φυσιογνωμία και ταυτότητα για το δήμο μας, την προσέλκυση επενδύσεων, την δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.

Διεκδικούμε να διαμορφωθούν όροι τοπικού πολιτισμού ως εργαλείο διεθνούς δικτύωσης του δήμου μέσα από την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των ίδιων των συμπολιτών μας.

Τέλος, διεκδικούμε την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες μέσα από την ενδυνάμωση του σωματειακού εθελοντισμού.

Όλες οι παραπάνω διεκδικήσεις δεν αποτελούν ανακάλυψη του τροχού. Αποτελούν το απαύγασμα μιας συλλογής καλών πρακτικών άλλων δήμων με συγκεκριμένο και γνωστό τρόπο εφαρμογής, που τον αναλύσαμε στην παρουσίαση μας.

Αυτές οι παραπάνω 8 διεκδικήσεις οδηγούν ως Επιχειρησιακό Πρόγραμμα σε έναν δήμο με Κοινωνική Συνοχή και ένα Φιλικό Περιβάλλον.

Αυτές τις 8 παραπάνω διεκδικήσεις αποφασίσαμε να τις θέσουμε στην κρίση της τοπικής μας κοινωνίας στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου.

Σας καλούμε, λοιπόν, όλους με την δική σας συμμετοχή να τις στηρίξετε και να τις διαδώσετε και τελικά με την ψήφο σας να τις εγκρίνετε για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί την Αξιοπρέπεια, το δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης και της Αυτοδιοίκησης της γειτονιάς μας.

 

Χάρης Κουγιουμτζόπουλος

 

Γ. Σπ. Π.