Πρώτος και με διαφορά 25,3 μονάδων βρίσκεται σε δημοσκόπηση για την δημαρχία της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης. Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων σε δημοσκόπηση της Opinion Poll έρχεται πρώτος με ποσοστό 33,8 στην πρόθεση ψήφου.

Σημειώνεται, ωστόσο ότι ότι το 25,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιον δήμαρχο θα ψηφίσουν.

Τον Κώστα Μπακογιάννη ακολουθούν:
Παύλος Γερουλάνος του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 8,5%
Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με ποσοστό 7,9%
Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 6%
Ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Χρήστος Τεντόμας συγκεντρώνει ποσοστό 6,2% και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ 4,2%. Το 2,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες.

opinionpoll

Το 57% των ερωτηθέντων έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός, καθώς το 59,3% απαντά ότι δεν τον γνωρίζει.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 46,8 των ερωτηθέντων επιθυμούν ο υποψήφιος δήμαρχος να γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%.
Σε άλλα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τον Δήμο Αθηναίων:
Το 9,5% των ερωτηθέντων κρίνει ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος.

Το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2% και τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν με 16,6%. Το κυκλοφοριακό/έλλειψη πάρκινγκ ακολουθεί με 13,8%, ενώ το μεταναστευτικό αγγίζει το 13,1%.

Να σημειωθεί, ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη κατά το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών.

opinionpollLO

Πηγή: Opinion Poll