Σημαντική ανατροπή καταγράφεται και στην δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ για το Βήμα της Κυριακής, αφού η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ περιορίζεται στο 2,6% και το παιχνίδι να έχει τα χαρακτηριστικά του απόλυτου ντέρμπι.

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ: 28,1%
ΝΔ : 25,5%
ΠΟΤΑΜΙ: 6,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,4%
ΠΑΣΟΚ: 5,2%
ΚΚΕ: 5 %
Κίνημα ΓΑΠ: 2,8%
ΑΝΕΛ: 2,6%

Στο θέμα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 43,9%, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 36,2%.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης συνεργασίας, οι ερωτηθέντες απάντησαν πως προτιμούν μία συμμαχική κυβέρνηση με “κορμό” τη Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό 42,5%, ενώ μια συμμαχική Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επέλεγε το 39,9%.

3,5% Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse

δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 3,5 ποσοστιαίων μονάδων, αλλά και υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των αναποφάσιστων,το ποσοστό των οποίων αγγίζει το 10%

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων που μονομαχούν για την πρώτη θέση έχει περιοριστεί στις 3,5 μονάδες σήμερα, από 5 που ήταν έναν μήνα πριν, ενώ οι διαφορές μεταξύ των διεκδικητών της τρίτης θέσης δεν ξεπερνούν τη 1 μονάδα.

Το κρίσιμο πάντως στοιχείο που δημιουργεί συνθήκες πραγματικού ντέρμπι, ακόμη και ανατροπής, προκύπτει από την “ακτινογραφία» των αναποφάσιστων, όπου η Ν.Δ. έχει σαφή υπεροχή.

Το 16% των αναποφάσιστων απαντά ότι είναι πιο κοντά στην επιλογή της Ν.Δ., ενώ ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι η επιλογή του 9% των πολιτών που δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την πρώτη θέση στο ερώτημα για τον “καταλληλότερο πρωθυπουργό» με διαφορά 6 μονάδων και ποσοστό 36% έναντι 30% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

The post Δημοσκόπηση KΑΠΑ : Στο 2,6% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ (κάρτα) appeared first on ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.