Με συντριπτική πλειοψηφία, οι κάτοικοι του Βελβεντό Κοζάνης αποφάσισαν με δημοψήφισμα να μην ψηφίζουν στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές. Το ΟΧΙ στις εκλογές υπερίσχυσε με 1026 ψήφους έναντι 371 ΝΑΙ, σε σύνολο ψηφισάντων  14333. Βρέθηκαν και 36 λευκά ή άκυρα.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογο άτυπο τοπικό δημοψήφισμα είχε διενεργήσει η σημερινή δημοτική ενότητα Βελβεντού και πριν από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές  του2010 και  με τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τότε να τάσσεται υπέρ της αποχής, εξ αιτίας της ένταξης του Βελβεντού στον ενιαίο Καλλικρατικό δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Οι δημότες αντιδρούσαν στη συγχώνευση και είχαν από τότε εκφράσει της αντιρρήσεις τους στο σχέδιο συνένωσης.

Δημοψήφισμα στο Βελβεντό Κοζάνης για αποχή ή συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Ξεκίνησε σήμερα, στις 10 το πρωί, το δημοψήφισμα στο Βελβεντό, με το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής θα αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

“Η διαδικασία άρχισε στις 10 ενώ ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο πνευματικό κέντρο του Βελβεντού αρκετή ώρα νωρίτερα” επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της εφορευτικής επιτροπής διενέργειας του δημοψηφίσματος, Δημήτρης Βαρσαμόπουλος.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το δημοψήφισμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο στις 8 το βράδυ, πραγματοποιείται σε δύο εκλογικά τμήματα, όπου έχουν φτάσει οι εκλογικοί κατάλογοι του πρώην δήμου Βελβεντού, παρουσία δικηγόρων και με όλα τα τυπικά στοιχεία μιας εκλογικής διαδικασίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

O πρώην δήμαρχος Βελβεντού, Μάκης Μπελιάς, επισημαίνει, από την πλευρά του, ότι παρ’ ότι η σημερινή είναι εργάσιμη μέρα ο κόσμος άρχισε να συμμετέχει ενώ αύριο αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς είναι αργία.