«Με εμμονή και φανατισμό, που εκπλήσσουν ακόμη και αν πρόκειται γι’ αυτούς και που δείχνει και το μέγεθος της ταραχής που τους διακατέχει, οι πάσης φύσεως «πικραμένοι» της αντιπολίτευσης στον Δήμο Βόλου, συνεχίζουν με κάθε τρόπο την απεγνωσμένη προσπάθεια να θολώσουν την μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής μας Αρχής να προχωρήσει στη συνολική, σχεδόν, αναβάθμιση και ανανέωση του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου» διαβάζουμε σε δελτίο τύπου του δήμου.

«Και επειδή οι προπαγανδιστές πάντα όταν στερούνται φαντασίας προκειμένου να κατασκευάσουν ψέματα καταφεύγουν στην τακτική της μισής αλήθειας, έτσι και τώρα αφού εγκατέλειψαν τον μύθο – μνημείο παραπληροφόρησης περί μη καθαρής τεχνολογίας και άλλων επιλογών που δήθεν μπορούσαν να γίνουν, άρχισαν τις «συγκρίσεις» με Δήμους, που έχουν υποπολλαπλάσιο πληθυσμό, άρα και υποχρεώσεις από τον δικό μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Αμαρίου, των 5.915 κατοίκων, στο Ρέθυμνο!

Ετσι, προφανώς στη βάση της αρχής «Καθείς και το μέγεθός του», τις τελευταίες ώρες ο πατέρας υποψηφίου Δημάρχου διακινεί στο διαδίκτυο έναν πίνακα, υποτίθεται συγκριτικό, από τον οποίο «αποκαλύπτεται» ότι ο Δήμος Βόλου αγόρασε πανάκριβα απορριμματοφόρο, σε σχέση με το Δήμο Αμαρίου.

Και αν μείνει κανείς στα όσα αναφέρονται στον πίνακα, μπορεί ενδεχομένως να αμφιβάλλει εάν έγινε η καλύτερη επιλογή ή όχι. Αν και η Δημοτική μας Αρχή δεν έχει επιτρέψει ποτέ, με την διοίκηση που ασκεί, να αμφισβητήσει κανείς τον απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των πολιτών και τη συνεχή προσπάθεια για την επωφελέστερη για την πόλη αξιοποίησή τους.

Όμως στον πίνακα αυτό επιμελώς αποκρύπτονται, με προφανή στόχο την πρόκληση εντυπώσεων, καταλυτικά στοιχεία, που διαμορφώνουν την πραγματικότητα, όπως:

Ο Δήμος Βόλου προμηθεύτηκε 40, εκ των 52 που συνολικά προβλέπονται, οχήματα με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης leasing, με αποπληρωμή σε βάθος πενταετίας και στο τίμημα να περιλαμβάνονται η εγγύηση, η μεικτή ασφάλιση και τα τέλη κυκλοφορίας (όπου απαιτούνται) για όλη αυτή την χρονική περίοδο και για όλα τα οχήματα ανεξαιρέτως.
Ο Δήμος Αμαρίου προμηθεύτηκε ένα μόλις απορριμματοφόρο, που αποπληρώνει άμεσα, χρηματοδοτούμενος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για ένα τμήμα και με ίδιους πόρους για ένα μικρότερο (27%). Η διαφορά στην τιμή αναμφίβολα προκύπτει εύλογα.

Πενταετής διάρκεια αποπληρωμής και με όλα τα bonus για 40 οχήματα ο ένας Δήμος και μόλις ένα ο άλλος και πληρωμή άμεση.

Και εδώ «μπαίνει» με τρόπο ύπουλο και συκοφαντικό, ένα δήθεν «αθώο» ερώτημα, δήθεν ανησυχούντων πολιτών: Γιατί ο Δήμος Αμαρίου χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ και ο Δήμος Βόλου όχι;

Γιατί παρά τις επαναλαμβανόμενες ασυναρτησίες και τα με δόλο ψέματα που διατυπώνονται, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει τέτοιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα αντίστοιχη έκτασης. Δεν μπορεί να μην γνωρίζουν όσοι μαθαίνουν, από τον Βόλο, τα οικονομικά του Δήμου Αμαρίου, ότι στο μοναδικό αντίστοιχο πρόγραμμα, τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ, ο Δήμος μας έχει εντάξει την προμήθεια πέντε επιπλέον οχημάτων, ύψους 280.000 ευρώ!
Οσο για το περίφημο ΕΣΠΑ, που κάποιοι χρησιμοποιούν για τη θεραπεία πάσας νόσου και…., απλώς επαναλαμβάνουμε ότι ουδέποτε υπήρξε ανάλογη προκήρυξη.

Αξίζει, πάντως, μια μικρή αναφορά και στις δηλώσεις του Δημάρχου Αμαρίου, που μάλιστα επικαλούνται οι «ανησυχούντες» και «καταγγέλοντες» την Δημοτική μας Αρχή, και τον οποίο χρησιμοποιούν για να στηρίξουν τον βρόμικο πόλεμο σε βάρος μας. Και αξίζει γιατί δείχνει πόσο αφελείς και ανεπαρκείς είναι και με πόσο τυφλό μίσος και εμπάθεια προσπαθούν να ρίξουν σκιές σε κάθε δράση μας, και γιατί εν τέλει οι δηλώσεις αυτές αποδυναμώνουν κάθε «επιχείρημά» τους και τους εκθέτει στην κοινή γνώμη.

Επί λέξει, λοιπόν, αντιγράφουμε από τη σελίδα του πατρός του υποψηφίου: «Ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο παραδόθηκε σήμερα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρίου. Πρόκειται για ένα απορριμματοφόρο τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 m³, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO-6 (OBD C) που πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και διαθέτει από τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας διασφαλίζοντας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους καθαριότητας».