Με πλούσιο βιογραφικό, έχοντας εργαστεί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού, η Ευγενία Παπαδάκου, Διευθύντρια σήμερα του Τμήματος Αθλητικών Κακώσεων στο νοσοκομείο ΚΑΤ, χειρουργός ορθοπαιδικός, είναι ένα από τα νέα και δυναμικά πρόσωπα του συνδυασμού ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ερώτηση : Κυρία Παπαδάκου, γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη.

Παπαδάκου: Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα εδώ, ζω εδώ με την οικογένεια μου. Βιώνω το πόσο προβληματική είναι η καθημερινότητα στην πόλη μας και θλίβομαι από την εικόνα της τα τελευταία χρόνια. Αποφάσισα λοιπόν πως πρέπει να συμμετάσχω ενεργά για να γίνει και πάλι η Αθήνα η πόλη που μας αξίζει.

Ερώτηση : Γιατί πιστεύετε ότι οι πολίτες της Αθήνας πρέπει να σας εμπιστευτούν;

Παπαδάκου : Υπάρχει ανάγκη από νέους ανθρώπους. Από ανθρώπους που με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα θα επανεξετάσουν τα προβλήματα της πόλης με μια νέα ματιά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη από το να σου εμπιστεύεται κάποιος τη ζωή του και την υγεία του. Και αυτό για μένα είναι η καθημερινότητα μου τα τελυταία 20 χρόνια. Ως Ορθοπαιδικός Χειρουργός εργάζομαι μεθοδικά, σκληρά και κυρίως υπεύθυνα. Έτσι αντιμετωπίζω τους ασθενείς μου, με αγάπη! Κι έτσι θα αντιμετωπίσω κάθετι που θα μου ζητηθεί για την πόλη μας.  Γιατί η Αθήνα «νοσεί»..

Ερώτηση :  Όλο αυτό το διάστημα  επισκέφθήκατε τις γειτονιές της Αθήνας; Τι σας λένε οι κάτοικοι της πόλης, ποια είναι τα κυριότερα προβλήματά τους;

Παπαδάκου : Οι Αθηναίοι ζητούν μια πόλη χωρίς φόβο , μιά πόλη καθαρή, μια πόλη προσβάσιμη για όλους. Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα αυτονόητα. Υπάρχουν γειτονιές που μόλις δύσει ο ήλιος βυθίζονται στο σκοτάδι, και μικροί και μεγάλοι φοβούνται να περπατήσουν στη γειτονιά τους. Ζητούν καθαρούς δρόμους και πεζοδρόμια, χώρους πρασίνου, αλλά και αθλητισμού, παιδικές χαρές. Για να γίνει αυτό  χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός.

Και μια χειρουργός ορθοπαιδικός, τι μπορεί να προσφέρει;  

Χρειάζεται να βρεθεί ένας τρόπος να κλείσουν οι «πληγές» στην Αθήνα και να επουλωθούν τα τραύματά της, για να μιλήσω με ιατρικούς όρους. Τα ναρκωτικά, τα δημοτικά ιατρεία που μπορούν να γίνουν ο συνδετικός κρίκος δήμου και κοινωνίας, ο αθλητισμός που είναι απαραίτητος για τη σωματική και ψυχική υγεία, είνα τομείς που ένας γιατρός έχει πολλά να δώσει. Υπάρχουν δηλαδή γνώσεις, εμπειρία και δυνάμεις για να εργαστώ σε αυτούς τους τομείς, κι όχι μόνο. Γιατί έχουν να κάνουν άμεσα με τον άνθρωπο, που ως χειρουργός 20 χρόνια τώρα, μοναδική μου προτεραιότητα είναι η φροντίδα του.

Ερώτηση: Και γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη;

Απάντηση: Γιατί ο Κώστας Μπακογιάννης έχει αποδείξει ότι μπορεί. Έχει δοκιμαστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και ως Δήμαρχος και ως Περιφερειάρχης. Έχει μάθει να εργάζεται με πρόγραμμα, χωρίς λόγια υποσχέσεις αλλά με πράξεις. Και είναι η πρώτη φορά που ένας υποψήφιος συνδυασμός έχει ολοκληρωμένο αλλά και κοστολογημένο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι οι βάσεις υπάρχουν και είμαι σίγουρη ότι πράγματι αυτό ο συνδυασμός μπορεί να σηκώσει την Αθήνα Ψηλά, εκεί που της αξίζει, εκεί που μας αξίζει.