Πέντε δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας χθες και σήμερα και o Lykavitos.grθα σας παρουσιάσει την εικόνα των 5 αυτών δημοσιευμένων δημοσκοπήσεων με τοναπλό μαθηματικό συλλογισμό του μέσου όρου.

Τι κάναμε; Απλά αθροίσαμε τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου των πέντε μετρήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και ιδού ο μέσος όρος για τα 8 κόμματα που είναι θεωρητικά πιθανό να μπουν στην επόμενη Βουλή:

Τι προκύπτει από αυτόν τον απλό μαθηματικό τύπο;

1. Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ βρίσκεται κάτω από τις 3 μονάδες (στο 2,92%) με την ψαλίδα να κλείνει, αφού στις αντίστοιχες προηγούμενες μετρήσεις των ίδιων εταιρειών ο μέσος όρος της διαφοράς ήταν πάνω από 4,5%.

2. Η μάχη για την τρίτη θέση θα γίνει ανάμεσα στο ΠΟΤΑΜΙ και την Χρυσή Αυγή. Με δύο υποσημειώσεις: Πρώτον πως εάν ανέβει δημοσκοπικά το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου πιθανώς θα αφαιρεθούν κάποια ποσοστά από το Ποτάμι. Δεύτερον όπως παρατηρήθηκε και στις προηγούμενες εκλογές αυτοί που επέλεξαν την “Χρυσή Αυγή” δεν τον δηλώνουν εύκολα στις έρευνες της κοινής γνώμης.

3. Δεν έχει καταγραφεί πλήρως η εικόνα για το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. Aλλά όλοι οι δημοσκοπικοί δείκτες δείχνουν πως η τάση είναι ανοδική, και η πιθανότητες να είναι το Κίνημα στην επόμενη Βουλή είναι υψηλή.

average

Τελικό συμπέρασμα;

Η διαφορά των δύο κομμάτων κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους, που σε όλες τις μετρήσεις είναι στο +/- 2,5%. Και εάν η αύξηση της συσπείρωσης της ΝΔ συνεχισθείόλα είναι πιθανά.

Επίσης, εάν Γιώργος Παπανδρέου, ή Καμμένος ή και οι δύο μπουν τελικά στην νέα Βουλή,δεν υπάρχει καμιά περίπτωση αυτοδυναμίας και θα οδηγηθούμε υποχρεωτικά σεΚυβερνήσεις Συνεργασίας.

Αυτά και επειδή και τα Κυριακάτικα θα έχουν νέες μετρήσεις η “Μέση Δημοσκόπηση” του Lykavitos.gr θα εμπλουτιστεί με νέα δεδομένα τις επόμενες ώρες.

The post Η μέση δημοσκόπηση: Στο 2,92% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ σήμερα (κάρτες και ανάλυση) appeared first on ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.