Στο διεθνές συνέδριο του Economist “Η εργασία του μέλλοντος: Τα νέα Επαγγέλματα & οι νέες δεξιότητες” παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος ο Μάνος Κρανίδης, επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών “Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023” και υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου.

Oι υποδομές των σχολικών μονάδων, η ενίσχυση της δια βίου εκπαίδευσης των ενηλίκων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων των νέων βρίσκονται ψηλά στην agenda πόλης που θα προτείνουμε στους πολίτες του Χαλανδρίου” δήλωσε ο κ. Κρανίδης.

Εν συνεχεία, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία εφαρμογής του τρίπτυχου “Δήμος-δυναμική κοινωνία-πραγματική τοπική οικονομία” ώστε να αποτελέσει θεμέλιο τοπικής ανάπτυξης και ταυτόχρονης αύξησης των θέσεων εργασίας για όλους τους Χαλανδραίους.

Επεσήμανε την απουσία οργανωμένου σχεδίου εκ μέρους του Δήμου Χαλανδρίου ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον σημαντικών επιχειρήσεων (ελληνικών και διεθνών) που βρίσκονται εντός ορίων της πόλης, ώστε να επενδύσουν στους νέους επιστήμονες του Χαλανδρίου. “H δημιουργία και λειτουργία ενός χώρου, μιας οντότητας που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ επιχειρήσεων και των νέων της πόλης θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τον περιορισμό του brain drain. Είμαστε έτοιμοι, εγώ και η ομάδα μου, να παρουσιάσουμε την πρότασή μας στους νέους του Χαλανδρίου. Μακριά από αγκυλώσεις του παρελθόντος, με στόχευση στην Καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα” σημείωσε ο κ. Κρανίδης, κλείνοντας τη σχετική του παρέμβαση.