Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση για το προσφυγικό -μεταναστευτικό στο Βαθύ της Σάμου ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης κος Κώστας Μουτζούρης με το συνδυασμό “Άλμα στο Βόρειο Αιγαίο”  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στους νησιώτες που η ιστορική μεταναστευτική ροή έχει εισβάλλει βίαια στην καθημερινότητά τους.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι απολύτως δικαιολογημένες   και είναι  επιτακτική ανάγκη ο κρατικός μηχανισμός να δώσει λύση.

Υποστηρίζω και δηλώνω ότι η κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο, η χειρότερη που συναντάται τώρα, σε σχέση με τους πρόσφυγες και μετανάστες, είναι στη Σάμο, στο Βαθύ.

Το Βαθύ έχει μια αναλογία 1 προς 1, μετανάστες- ντόπιοι, βάση του πληθυσμού, κάτι που στη Λέσβο λόγω των 35.000 κατοίκων, η αναλογία είναι άλλη.

Αυτό που πρέπει να αλλάξει για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση είναι η αναλογία μεταξύ ντόπιων και μεταναστών\προσφύγων. Επίσης δεν θα πρέπει μόνο το Β. Αιγαίο να έχει το γεωγραφικό περιορισμό και να δέχεται όλο τον όγκο. Από το 2015 έχει αλλάξει το προφίλ του μετανάστη\πρόσφυγα, έχουν αλλάξει τα χαρακτηριστικά και θα έπρεπε αλλάξει και η συμπεριφορά μας, τόνισε ο κ. Μουτζούρης.

Αυτό που θα έπρεπε να γίνεται, είναι η καταγραφή και η άμεση αποχώρηση από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου απέδειξαν τη φιλοξενία τους και τα ειρηνικά τους αισθήματα κατά τη διάρκεια της μεγάλης μετανάστευσης το 2015.» δήλωσε χαρακτηριστικά υποψήφιος Περιφερειάρχης .