Με ξεκάθαρο μήνυμα πρωτιάς για τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Πειραιά μετά από πολλά χρόνια, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κεντρική ομιλία του δημοσιογράφου και υποψήφιου βουλευτή για τη συγκεκριμένη περιφέρεια Δημήτρη Μαρκόπουλου. Ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις δημοσιογράφος εστίασε στην ανάγκη η περιφέρεια αυτή που φορολογήθηκε σκληρά από τον ΣΥΡΙΖΑ (ο ΕΝΦΙΑ αυξήθηκε έως 30%) και η οποία έχει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους, να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με έμφαση στην ναυπηγοεπισκευή, τον τουρισμό για τη Σαλαμίνα, τις νέες υποδομές, την επέκταση του Μετρό στο Κερατσίνι και το Πέραμα αλλά και με νέες επενδύσεις.

Σε μια συγκέντρωση στην οποία παραβρέθηκαν πάνω από 1.000 άτομα, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος μίλησε για την προσωπική του διαδρομή και για την απόφαση του να είναι υποψήφιος λόγω του καταστροφικού δημοψηφίσματος του καλοκαιριού του 2015 ενώ στο βήμα ανέβηκε και η οικογένεια του.

Επίσης παραβρέθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Μανώλης Γραφάκος ο οποίος σημείωσε την ιδιαιτερότητα που έχει η παρουσία στα ψηφοδέλτια του ίδιου του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και έστειλε μήνυμα στήριξης στον γνωστό δημοσιογράφο με τον οποίο συνδέεται φιλικά χρόνια. Εκτός των άλλων παραβρέθηκαν πλήθος δημάρχων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.