Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο τη συστηματική στήριξη δράσεων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Περιφέρειας Αττικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προς όφελος των πολιτών και των επαγγελματιών του τουρισμού, υπέγραψαν σήμερα  στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός.
Σε δηλώσεις της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σημείωσε ότι για πρώτη φορά εδώ και 4,5 χρόνια  ο σχεδιασμός της στρατηγικής κατεύθυνσης τουριστικής προβολής του συνόλου της περιφέρειας της Αττικής ή η συγκρότηση του Film Office επιτυγχάνεται μέσα από συνέργιες με φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, εξήρε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπογραμμίζοντας,  ότι με την συνεργασία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), προχωράει το έργο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια στιγμή η κα Δούρου ανάφερε ότι η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής ουσιαστικά αφορά την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. “Εδώ δε μιλάμε για πυροτεχνήματα, αλλά για παρεμβάσεις που ήδη έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα”, ανάφερε η περιφερειάρχης.
Εστιάζοντας στο περιεχόμενο του μνημονίου συνεργασίας, η Ελένη Δημοπούλου εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής τόνισε ότι η παρούσα συνεργασία είναι προς όφελος όλων των μερών. Εξήγησε ότι θα υπάρξουν συνέργιες για τη δημιουργία του Film Ofiice της Αττικής, τα στατιστικά στοιχεία του ΙΤΕΠ θα αξιοποιηθούν από την περιφέρεια για τον σχεδιασμό δράσεων και την ίδια στιγμή η περιφέρεια θα στηρίξει την πολιτισμική δράση του ΞΕΕ “οι Πέτρες μιλούν”.