Η χώρα είναι γεγονός πως χρειάζεται νέους ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δουλειά για να μπορέσει να βγεί ξανά τα πατήματά της.

Ενας τέτοιος άνθρωπος θεωρούμε πως είναι η Νικολέτα Ζαμπάκη, νέα, φιλόδοξη μόρφωμένη και με όρεξη να προσφέρει.

Η Νικολέτα Ζαμπάκη είναι Φιλόλογος, Υποψήφια Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχα απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2011-2015 προπτυχιακές σπουδές, 2015-2017 μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα στην ειδίκευση της νέας ελληνικής φιλολογίας με άριστα).

Εκπονεί διδακτορική διατριβή με τίτλο “Η “βιοκοσμική συνείδηση” του “Ποιητή”: Φύση και σώμα στο έργο του Walt Whitman και του Άγγελου Σικελιανού. Ερμηνευτική και συγκριτολογική προσέγγιση” υπό την επίβλεψη του καθηγητή Νέας Ελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας Λογοτεχνίας κ. Δημήτρη Αγγελάτου.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη μελέτη της νεοελληνικής και αμερικάνικης ποίησης (19ος-20ός αι.), της συγκριτικής φιλολογίας και λογοτεχνίας, των λογοτεχνικών ειδών, των ζητημάτων μετάφρασης, των αλληλεπιδράσεων της λογοτεχνίας με τη ζωγραφική, των θεωριών λογοτεχνίας (οικοκριτική θεωρία, φεμινιστική κτλ.), των περιβαλλοντικών ανθρωπιστικών σπουδών (οικο-ποιητική, μεταβολική ποιητική κτλ.) και της σύγχρονης ελληνικής και ξένης φιλοσοφίας (20ός αι.).

Υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ., του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και του Ιδρύματος Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Συμμετέχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, συμπόσια και σεμινάρια, καθώς και σε ποιητικούς διαγωνισμούς, δημοσιεύοντας παράλληλα.

Κάτοχος πτυχίων Η/Υ (EcdlCore, EcdlExpert, ImageMaker, WebStarter) και με πολλές ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Τουρκικά, Ρουμάνικα, Ιαπωνικά κτλ.) στο ενεργητικό της.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Harvard.