Αυξάνονται με απρόσμενη ταχύτητα από προχθές οι ενδιαφερόμενοι υποστηριχτές του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου καθώς και οι επιθυμούντες να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια των πέντε (5) Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο “στρατηγείο” του ΓΑΠ στην οδό Πειραιώς εμφανίστηκαν αρκετοί φίλοι και …πρώην σύντροφοι, όπου μεταξύ τους αναφέρθηκαν πολλά από τα ονόματα που προβάλλονται ως υποψήφιοι βουλευτές.

Ο επιτελικός, πλέον, Τάσος Αποστολόπουλος τηρούσε την απόλυτη γραμμή της “σφήκας” και δεν του έπαιρνες λέξη. Ο επίσης επιτελικός και από τους υπεύθυνους της επιλογής των ψηφοδελτίων Δημήτρης Ρέππας καθώς και η “ομάδα” του, ακόμη και σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ούτε επιβεβαίωναν ούτε διέψευδαν, σε ότι αφορούσε τους υποψηφίους, τα σύμβολα, τα χρώματα και το…όνομα του νέου κόμματος.

Όλοι τους έλεγαν πως θα αρχίσουν όλα να γίνονται γνωστά από τις 5.30 του απογεύματος του Σαββάτου, με την δημοσιοποίηση της ιδρυτικής διακήρυξης.

Ωστόσο τα ονόματα που ακούγονται στο επιτελείο του ΓΑΠ, (χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο και όπως αποκαλύφθηκαν σε εκπομπή του Souper tv), για την Πελοπόννησο είναι τα εξής:

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:
Ο περισσότερο σίγουρος είναι ο Γιάννης Αργυράκης. Επίσης η Γωγώ Παναγοπούλου και ο Σ. Στραβόλεμος (μπορεί αντί του ιδίου να είναι η κόρη του). Ο Τ. Αποστολόπουλος θα είναι υποψήφιος αλλά το που θα είναι θα το αποφασίσει ο ΓΑΠ, λόγω του επιτελικού ρόλου που έχει αναλάβει. Επίσης “ακούστηκε” πως η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία ανταποκρίθηκε στο νέο κάλεσμα του Γιώργου, ίσως τεθεί στο Επικρατείας και μάλιστα στη λεγόμενη τιμητική θέση…!

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Δημ. Κουσελάς, παρά το γεγονός πως είναι φίλα προσκείμενος.

ΑΡΚΑΔΙΑ:
Οι φερόμενοι υποψήφιοι είναι, οι Μπερτζελέτος, Μπούρας, Κοτσιάνης, Δώρα Μπρακουμάτσου και Σκαντζός. Δεν θα είναι υποψήφιος ο Δ. Ρεππας, ούτε ο Μπαρούτσας όπως είχε αρχικά “ακουστεί”.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ:
Το όνομα που ακούγεται περισσότερο των άλλων είναι του Χρ. Ουλή.

ΛΑΚΩΝΙΑ:
Συζητούνται τα ονόματα των…Τασίας Κανελλοπούλου, Αν. Κοντογιαννάτου, Μπόλλα και ενδεχομένως του Καπελέρη. Επίσης ένα σημαντικό στέλεχος του παλιού ΠΑΣΟΚ που είναι από το ίδιο χωριό με τον Λ. Γρηγοράκο. Ακόμη από τα ονόματα που έχουν σημαντική πιθανότητα να είναι υποψήφιοι είναι αυτό του Γιώργου Πουλοκέφαλου.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:
Κυριαρχεί το όνομα του πρώην Δημάρχου Νεμέας, του κ. Ανδριανάκου! Αντίθετα δεν “παίζει” το όνομα του Π. Μπεγλίτη. Επίσης δεν τίθεται θέμα να συμπεριληφθεί η λεγόμενη Περιφερειακή “ομάδα Δέδε” παρά το γεγονός πως ο επικεφαλής της κίνησης του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου. κ. Σπρίντζης είναι από τους υποστηρικτές του ΓΑΠ.