Στην Ικαρία  βρέθηκε ο Ανεξάρτητος υποψήφιος  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  κος Κωνσταντίνος Μουτζούρης  όπου συναντήθηκε με μέλη του δραστήριου Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών Αγ. Κηρύκου, πολύτιμο αρωγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο κος Μουτζούρης είχε παράλληλα επαφές με κατοίκους του  ακριτικού νησιού όπου και ενημερώθηκε για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν .

Ο ίδιος δεσμεύθηκε να προωθήσει τα θέματα οδοποιίας που αντιμετωπίζει το νησί, ενώ αναφέρθηκε και στις υποδομές που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν στο λιμάνι του νησιού για την καλύτερη σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ώστε οι κάτοικοι της Ικαρίας να αισθάνονται ασφαλείς .

Το ίδιο βράδυ κατά την επιστροφή του στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανικαριακής Αδελφότητας Αθηνών κο Λευτέρη Κουτουφάρη ,όπου συζήτησαν  από κοινού όλα τα θέματα ελλιπούς υποδομής που αντιμετωπίζει το νησί καθώς και ζητήματα της Παροικίας .

Την επόμενη ημέρα ο κος Μουτζούρης -μαζί με τα μέλη της Σαμιακής Παροικίας -παρακολούθησε την ακολουθία των χαιρετισμών στην Αγία Τριάδα στον Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.Ευσέβιου.