Αισιόδοξος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχετικά με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και κυβέρνηση με κορμό τη «γαλάζια» παράταξη, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης, δεν θα υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην RealNews, ο κ. Παμιμίκος, ερωτώμενος για το αν φοβάται μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, απάντησε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει κυβέρνηση. Στελέχη του μιλούν για για μονομερείς ενέργειες, για στάση πληρωμών, για σύγκρουση με την Ευρώπη, ακόμη και αν αυτό θα σήμαινε Grexit.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μιλά για κούρεμα του χρέους, γεγονός που δεν θα δεχόταν κανένα κοινοβούλιο κράτους-μέλους, θα οδηγούσε σε σύγκρουση με όλες τις χώρες της ΕΕ και θα κατέληγε σε μία νέα ελληνική τραγωδία. Είτε σε Grexit είτε σε νέα χειρότερα μνημόνια.»

Σε ερώτηση για το πως θα περάσει τα μέτρα από τη Βουλή αν εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, για τα οποία δεσμεύτηκε με τα e-mail που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο γραμματέας της ΝΔ τόνισε ότι «Η διαπραγματευτική θέση της χώρας υπονομεύτηκε τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας.

Η αξιολόγηση με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα ολοκληρωθεί χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις , αλλά με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης που μόλις ξεκίνησαν».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος επεσήμανε πως «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους. Δεν μπορούν να συνεργαστούν με κανέναν.»

Ο κ. Παπαμιμίκος σε ερώτηση για το αν η Νέα Δημοκρατία από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έδινε ψήφο ανοχής, απάντησε κατηγορηματικά ότι «Πιστεύω ότι τέτοιο ερώτημα δεν θα υπάρξει. Για να τα λέμε όλα όμως, ξεκαθαρίζω ότι σε πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει καμία στήριξη.

Τέλος, σε ερώτηση για την πιθανότητα να πάμε σε δεύτερο γύρο εκλογών, ο γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε πως «Έχουμε πει ότι οι εκλογές αυτές επιβλήθηκαν από μία μειοψηφία με λάθος τρόπο, σε λάθος χρόνο.

Δεν τις χρειαζόταν η χώρα και δεν τις ήθελαν οι πολίτες. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα εκφράσει αυτή την αντίθεση του στις κάλπες, ότι θα υπάρξει νέα κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και πως δεν θα χρειαστούν δεύτερες εκλογές.»