Κατά γενική ομολογία, η Ρένα Δούρου αιφνιδίασε πολλούς με την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα προκειμένου να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής. Πέραν του μηνύματος που θέλει να εκπέμψει, ότι από τούδε και στο εξής αφιερώνεται πολιτικά στην Περιφέρεια Αττικής, είτε κερδίσει είτε χάσει, – όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει – , η κίνηση έχει και πολλούς άλλους αποδέκτες.

Πρωτίστως, φέρνει σε δύσκολη θέση τους υποψηφίους από την αντίπερα όχθη που διεκδικούν Περιφέρειες ή Δήμους και ταυτόχρονα παραμένουν σε θώκους Βουλής ή Ευρωβουλής.

Πρώτοι στην λίστα, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Ακολουθούν, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης και Άρης Σπηλιωτόπουλος από την Νέα Δημοκρατία και Βασίλης Καπερνάρος από τους ΑΝΕΛ.  Επίσης, ο Σταύρος Καλαφάτης υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης από την Νέα Δημοκρατία.

Το μήνυμα δεν μπορεί να μην το λάβει κι ο Οδυσσέας Βουδόυρης που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά κι η Δέσποινα Χαραλαμπίδου ή ο Μιχάλης Κριτσωτάκης υποψήφιοι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης αντίστοιχα.!

Άρα το Ρουά Μάτ της Ρένας είναι διπλό. Προς την Νέα Δημοκρατία αλλά και προς το κόμμα της.!

Γ. Σπ. Π.