Περισσότεροι από 1000 πολιτικοί φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου, βρίσκονταν από νωρίς το μεσημέρι στο Μουσείο Μπενάκη για την εκδήλωση της ανακοίνωσης του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Η πρώτη σημαντική “είδηση”; Πως στην εκδήλωση εμφανίστηκαν και ο Νίκος Σηφουνάκης, και ο Χρήστος Αηδόνης, ενώ είναι εκεί η οικογενειακή φίλη της οικογένειας Παπανδρέου (πρώην βουλευτής της ΝΔ) Έλσα Παπαδημητρίου.

Βρίσκονται επίσης ήδη εκεί (μεταξύ άλλων) ο Μιχάλης Καρχιμάκης, o Φίλλιπος Πετσάλνικος, o Δημήτρης Ρέππας, ο Θάνος Μωραίτης,, ο Γρηγόρης Νιώτης, ο Γιάννης Διαμαντίδης, η Ροδούλα Ζήση ο Ανδρέας Φούρας, ο Νικος Γαλανός , ο Μανώλης Στρατακης, ο Νίκος Σκουλάς, η Μαριλένα Κοππά, η Ευαγγελία Ταμπάζη, ο Χρήστος Μαγκούφης  αλλά και πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καταφθάνουν συνεχώς στην εκδήλωση.

Στις δύο πρώτες θέσεις όπως μάθαμε θα βρίσκονται εκπρόσωποι της νέας γενιάς, ενώ δύο ή τρεις θέσεις πιο πίσω έχει προγραμματισθεί να καθήσουν τα πιο παλιά στελέχη.

Δείτε τις φωτό

 

Ήδη το νέο κόμμα έχει παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, με προφίλ στο Twitter και στο Facebook:


kinima (3)

gap (3)

 

gap1gap2

kinima

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε το Σάββατο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματός του που ονομάζεται «Κίνημα – Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Την ιδρυτική δήλωση υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Νίκος Παπανδρέου και Μιχάλης Καρχιμάκης. 

Η επίσημη ανακοίνωση για το νέο κόμμα θα γίνει από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου το απόγευμα του Σαββάτου (17:30) σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη (στην Πειραιώς).

Εκπρόσωποι του νέου κόμματος θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος, ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Γιώργος Ελενόπουλος.

Εν τω μεταξύ, τις παραιτήσεις τους από το ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν χτες, Παρασκευή, ο πρώην γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο κ. Καρχιμάκης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.

Κατά πληροφορίες υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Θάνος Μωραΐτης, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Χρήστος Αηδόνης και ο Βασίλης Οικονόμου.