Η καταγγελία του κ. Κουμουτσάκου σχετικά έχει ως εξής:

«Όταν επισκέφθηκα πρόσφατα το Πεδίον του Άρεως είχα μιλήσει για τεράστιες ευθύνες της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής όσον αφορά στις εικόνες ντροπής, εγκατάλειψης, αδιαφορίας, ανικανότητας και παρανομίας που διαπίστωσα εκεί.

Δεν φανταζόμουν όμως ότι πίσω από τις Πινακίδες που έχει τοποθετήσει η Περιφέρεια Αττικής ως αρμόδια για τη διαχείριση Προϋπολογισμού ύψους περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως, κρύβεται μείζον ζήτημα αρχής και ουσίας όσον αφορά στη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων για το Πεδίον του Άρεως.

Αυτό προκύπτει σαφώς από έγγραφο-κόλαφο της Ε. Επιτροπής της 26ης Μαρτίου 2014, με το οποίο ζητούνται εξηγήσεις για τον τρόπο διαχείρισης των συγκεκριμένων κοινοτικών κονδυλίων.

Ειδικότερα, στο έγγραφο αυτό, η επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Διεύθυνσης για την Περιφερειακή και Αστική Πολιτική, αναφέρεται σε κακοδιαχείριση που σχετίζεται με το μικρό ποσοστό εκπλήρωσης των έργων ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσοστό αυτό, παρά τις επανειλημμένες παρατάσεις που έχουν δοθεί – δεν φθάνει ούτε στο 50%. Έτσι, η Ε. Επιτροπή, καλεί, άλλη μια φορά, τις αρμόδιες υπηρεσίες να την ενημερώσουν για την πρόοδο στην εφαρμογή των δεσμεύσεων προκειμένου να μην ακυρωθεί η κοινοτική χρηματοδότηση έργων που έχει ήδη εγκριθεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα χρόνο (21 Αυγούστου 2013) ο κ. Σγουρός ισχυριζόταν ότι είχε ολοκληρωθεί το 80%.

Αναρωτιέται, λοιπόν, κάθε σκεπτόμενος πολίτης:

Τι έγινε από τότε έως τώρα;

Και πως μπορεί ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αττικής να ζητά από τους πολίτες να τον ψηφίσουν ξανά;

Μήπως για να συνεχίσει να κακοδιαχειρίζεται, όπως αναφέρει η Επιτροπή, κοινοτικά κονδύλια; Κονδύλια που είναι πολύτιμα και κινδυνεύουν τώρα να χαθούν;

Οι κάτοικοι της Περιφέρειας Αττικής δεν αρκούνται σε υπεκφυγές. Ζητούν απολογία του κ. Σγουρού με αποκλειστική ευθύνη του οποίου σέρνεται επί χρόνια ένα έργο πολύ σημαντικό για την ποιότητα της ζωής και της καθημερινότητας όλων μας».