Σχολιάζοντας αιχμηρά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε πως «Σήμερα ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι οι θέσεις που έχουν εκφράσει στελέχη του όπως ο κ. Τόλιος και ο κ. Μηλιός αποτελούν πράγματι μέρος του “προγράμματός” του».

Ειδικότερα, ο κ. Σταμάτης τονίζει στην δήλωσή του ότι «σκόπιμα σήμερα ο κ. Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί στις Πολιτικές Αποφάσεις και στη Διακήρυξη του κόμματός του για τις Ευρωεκλογές, όπου σαφώς αναφέρεται ότι “θα χρησιμοποιηθούν όλα τα όπλα”, δηλαδή ακόμη και η διακοπή τόκων και χρεολυσίων και η χρεοκοπία».

Τέλος, έκανε λόγο για τον «δανεισμό του ΣΥΡΙΖΑ από τις καταθέσεις των πολιτών», λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας «προτίμησε να μιλήσει για το δήθεν πρόγραμμά του, προτρέποντάς μας μάλιστα να το διαβάσουμε.

Δεν προέτρεψε όμως να διαβάσουμε τα πραγματικά κείμενα της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης. Δεν είπε κουβέντα για τον εσωτερικό δανεισμό με έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου από τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών».