Kαι επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργος Δέδες, ως επικεφαλής της ΝΕΑΣ παράταξης «Νέοι Δρόμοι» για την Πελοπόννησο.

«Είναι η γενέθλια πράξη της νέας μας παράταξης. Διεκδικούμε τη νίκη. Έχουμε αυτοδιοικητική εμπειρία, έχουμε κεφαλαιοποιήσει την παρουσία μας στο Υπουργείο, άρα μπορούμε να χαράξουμε μία νέα πορεία, στοχεύοντας στην ανάπτυξη. Επιθυμούμε ανάπτυξη στην πράξη, με εμπειρία, σχέδιο και αποφασιστικότητα. Αυτό είναι το σύνθημά μας.», τόνισε με έμφαση ο Γιώργος Δέδες.

«Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας, ενώ σχεδιάζουμε να οργανώσουμε και αρκετές θεματικές συζητήσεις-εκδηλώσεις, ώστε να προσεγγίσουμε ψύχραιμα και σε κλίμα συνέργειας, όλα τα δύσκολα προβλήματα της Πελοποννήσου», είπε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών.

Στον σύντομο απολογισμό της θητείας του στο Υπουργείο Υποδομών, ο κ. Δέδες, προτίμησε να σταθεί στα εξής:

«Κατά τη διάρκεια των 4 ετών, ολοκληρώσαμε τους μεγάλους δρόμους της Ολυμπίας Οδού και του ΜΟΡΕΑ, ενώ έρχονται και νέα μεγάλα έργα, όπως ο προαστιακός Λουτρακίου, η αντιμετώπιση της διάβρωσης του Κορινθιακού, τα αντιπλημμυρικά έργα, τα αλιευτικά καταφύγια, οι χρηματοδοτήσεις των δήμων μέσω του ΠΔΕ και τα νέα χρήματα που θα δοθούν για τις έκτακτες ανάγκες που συνέβησαν λόγω του καιρικού φαινομένου. Επίσης, έρχονται δημοπρατήσεις για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, μέσω ΣΔΙΤ, έρχεται δημοπράτηση για την παράκαμψη Λαγκαδίων, για την Περιφερειακή της Τρίπολης, για το Καλό Νερό-Τσακώνα και για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας».

Οι κύριοι στόχοι της παράταξής του:

– Περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από διαδικασίες δημοκρατίας και διαφάνειας
– Στρατηγική συνδυασμένων δράσεων με ιεραρχημένους στόχους και προτεραιότητες, έξω από τη λογική των εφήμερων λύσεων και των μπαλωμάτων
– Ενθάρρυνση θεσμών συμμετοχικής δημοκρατίας με τη μορφή τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων
– Νέο μοντέλο διοίκησης με ψηφιοποίηση υπηρεσιών επικοινωνίας και διεκπεραίωσης με τον πολίτη
– Υιοθέτηση θεσμών και μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας των οργάνων της Περιφέρειας
– Διαπεριφερειακές συνεργασίες εντός χώρας. Συνεργασίες με ευρωπαϊκές Περιφέρειες και Ευρωπαικούς Θεσμούς-Άντληση χρηματοδοτήσεων

«Δεν έχω καμία δέσμευση και καμία εξάρτηση από κόμματα και ότι άλλο μπορεί κάποιος να σκεφτεί. Η απλή αναλογική φέρνει συναίνεση, συνεργασία, σύνθεση και ενότητα. Ο σεβασμός στους Πελοποννήσιους σημαίνει ότι στη μάχη που θα δώσουμε ως παράταξη, θα έχουν θέση όλοι όσοι έχουν αγάπη για τον τόπο μας, εμπειρία και ανιδιοτελή πρόθεση να συνεισφέρουν στην πρόοδο της Περιφέρειας. Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες να στηρίξουν το νέο μας εγχείρημα. Εγώ προσωπικά, δηλώνω δημόσια, ότι επιλέγω να αποχωρήσω απ’ την κεντρική πολιτική σκηνή. Εντάσσομαι ενεργά στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και για αυτό, σας καλώ στους … νέους δρόμους , ως επιβάτες», τόνισε χαρακτηριστικά.