Για τις μεγάλες προοπτικές που έχουν τα νησιά και ειδικότερα η Σάμος και η Ικαρία μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο υποψήφιος βουλευτής Σάμου με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Το νησί της Σάμου ζει με την προοπτική της ανόδου του τουριστικού ρεύματος και οι ενδείξεις είναι πολύ καλές επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος αλλά τα προβλήματα που υπάρχουν πρέπει να αντιμετώπιστουν με ριζικές λύσεις και όχι να διαιωνίζονται κρύβοντας τα κάτω απο το χαλί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Χρειάζεται ένα νέο σύμφωνο για τα νησιά τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος και το 2024 που είναι και το έτος για τα νησιά μπορούμε να δράσουμε όλοι μαζί και να φτιάξουμε κάτι ουσιαστικό που θα τους περιλαμβάνει όλους, γιατί δεν πρέπει να εχουμε μια χώρα 2 ταχυτήτων.

Οπως είπε χρειάζονται τομές με πολλές παρεμβάσεις για την προβολή τοπικών προιόντων της Σάμου και μίλησε χαρακτηριστικά για το Σαμιώτικο κρασί τονίζοντας πως η αναγνώριση του μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τι απόθεμα πολιτισμού έχουμε και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει τη σημαία για όλο τον κόσμο και το νησί μας, με τις εξαιρετικές παραγωγές που κινούνται τώρα και τις συνεχείς βραβεύσεις

Μεγάλο στοίχημα για τα ελληνικά νησιά σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο είναι ο ποιοτικότερος τουρισμός που επικοινωνείται με χρήση νέων τεχνολογιών για την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Σάμου και της Ικαρίας καθώς και ο πολιτιστικός και εκπαιδευτικός κόμβος της Σάμου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με στόχο την δημιουργία μιας νέας εμπειρίας για τους τουρίστες των νησιών.

Ο κ. Αγγελόπουλος έθιξε το μείζον πρόβλημα για την συντόμευση του χρόνου πληρωμών του μεταφορικού ισοδύναμου αλλά και την αποζημίωση των κατοίκων λόγω των ζημιών από το σεισμό, το ενεργειακό κόστος αλλα και το χωροταξικό σχέδιο που είναι κύριο μέλημα για μια αναπτυξιακή προοπτική, ενώ παραδέχθηκε πως το κόστος μετάβασης είναι υψηλό για μια οικογένεια στη Σάμο και χρειάζεται σχεδιασμός για μια κάρτα με μειωμένη τιμή αλλά και ανασχεδιασμός των δρομολογίων.

Να πούμε εδώ, ότι η πολύχρονη μελέτη για το νέο χωροταξικό σχέδιο, που δίνει λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών για τη Σάμο, εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αγγελόπουλου επί της Δημαρχίας του στον ενιαίο, τότε Δήμο. Μάλιστα, η εισήγησή του είχε ψηφιστεί ομόφωνα από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μιλώντας για τον ίδιο και την υποψηφιότητα του επεσήμανε πως η ενασχόληση του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον βοήθησε να μαθαίνει την κοινωνία και να ιεραρχεί τα πράγματα όχι απο την πλευρά μιας πολιτικής οπτικής. Η αυτοδιοίκηση έδωσε διέξοδο σε κεντρικές πολιτικές επιλογές σημείωσε.